Geschreven door
Janno Hordijk
0,8 min read168 words
Categorie
Share

Installatron is een programma waarmee je met een paar muisklikken een script aan je website kunt toevoegen of waarmee je een complete website installeert. Deze uitbreiding krijg je gratis bij ieder hostingspakket van MagicServices! Installatron zorgt ervoor dat je met enkele muisklikken simpelweg een script/applicatie toevoegt aan je site.  Je kunt hiermee snel, simpel en eenvoudig een contactformulier, een gastenboek of zelfs een webwinkel toevoegen. Installatron is een onmisbaar pakket voor iedere webmaster, en scheelt je veel werk.

Enkele voorbeelden zijn: webwinkels, weblogs, forums, online foto-albums, advertenties, gastenboek, chat, filemanagers, formulieren, statistieken, kalender, teller, polls, e-cards, en nog veel meer … ! De scripts die via Installatron ter beschikking staan zijn scripts die door derden ontwikkeld, onderhouden en ondersteund worden.

De meeste scripts hebben een MySQL database nodig, maar zelfs de database wordt automatisch aangemaakt door Installatron. Voor een aantal scripts zijn Nederlandse taalmodules beschikbaar via de website van de ontwikkelaar. Om Installatron te gebruiken kun je inloggen op het controlpanel van jouw webhostingpakket en vervolgens kiezen voor “Installatron”.

Over de auteur

Janno Hordijk

Allround programmeur, in C# .Net, PHP, Power Automate, Logic Apps en dan nog een aantal oudere programmeertalen zoals ColdFusion, Clipper, Visual-Objects, Pascal, native C etc.

Heeft in diverse ICT-management functies gewerkt met vaak Business controller als aanvullende rol .

MagicServices is sinds 1998 zijn bedrijf waarin hij websites host en bouwt, van klein tot groot, inclusief WooCommerce webshops. In C#.net heeft hij een aantal portalen gebouwd voor de lokale en landelijke brandweer. In CA-Visual Objects heeft hij een POS-systeem gebouwd voor een aantal coffeeshops met een koppeling naar vingerafdrukscanners en deuropeners.