Geschreven door
Janno Hordijk
1 min read181 words
Categorie
Share

In CPanel kunt je zowel E-mailaccounts als aliassen aanmaken. Wat is precies het verschil? Met een E-mailaccount ontvang en verzend je E-mail en daarom heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig. Een alias is, zoals Wikipedia het noemt, een pseudoniem of schuilnaam. Als bijwoord betekent het ‘anders genoemd’. Een alias is dus geen echt account en heeft daarom ook geen gebruikersnaam en wachtwoord nodig.

Om dit te verduidelijken: Piet heeft een E-emailaccount op zijn werk en dat heet PietjePuk@MagicServices.eu. Hij kan hiermee mailen en mail ontvangen. Aangezien hij op de afdeling Sales werkt is er voor zijn E-mailadres een alias met de naam sales@MagicServices.eu ingesteld. Wordt er nu gemaild naar sales@MagicServices.eu dan komt de mail aan in de mailbox PietjePuk@MagicServices.eu.

Binnen CPanel wordt een alias ook wel een forwarder (doorstuurder) genoemd. Het is overigens mogelijk om een forwarder (alias) naar verschillende e-mailadressen aan te maken. Zo krijgt AnneJansen@MagicServices.eu ook een mail als er naar sales@bedrijf.nl een bericht is gestuurd. De forwarders zien er dan zo uit in CPanel:

Over de auteur

Janno Hordijk

Allround programmeur, in C# .Net, PHP, Power Automate, Logic Apps en dan nog een aantal oudere programmeertalen zoals ColdFusion, Clipper, Visual-Objects, Pascal, native C etc.

Heeft in diverse ICT-management functies gewerkt met vaak Business controller als aanvullende rol .

MagicServices is sinds 1998 zijn bedrijf waarin hij websites host en bouwt, van klein tot groot, inclusief WooCommerce webshops. In C#.net heeft hij een aantal portalen gebouwd voor de lokale en landelijke brandweer. In CA-Visual Objects heeft hij een POS-systeem gebouwd voor een aantal coffeeshops met een koppeling naar vingerafdrukscanners en deuropeners.