By Published On: 27 juni 20221 min readCategories: cPanelTags: ,

In CPanel kunt je zowel E-mailaccounts als aliassen aanmaken. Wat is precies het verschil? Met een E-mailaccount ontvang en verzend je E-mail en daarom heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig. Een alias is, zoals Wikipedia het noemt, een pseudoniem of schuilnaam. Als bijwoord betekent het ‘anders genoemd’. Een alias is dus geen echt account en heeft daarom ook geen gebruikersnaam en wachtwoord nodig.

Om dit te verduidelijken: Piet heeft een E-emailaccount op zijn werk en dat heet PietjePuk@MagicServices.eu. Hij kan hiermee mailen en mail ontvangen. Aangezien hij op de afdeling Sales werkt is er voor zijn E-mailadres een alias met de naam sales@MagicServices.eu ingesteld. Wordt er nu gemaild naar sales@MagicServices.eu dan komt de mail aan in de mailbox PietjePuk@MagicServices.eu.

Binnen CPanel wordt een alias ook wel een forwarder (doorstuurder) genoemd. Het is overigens mogelijk om een forwarder (alias) naar verschillende e-mailadressen aan te maken. Zo krijgt AnneJansen@MagicServices.eu ook een mail als er naar sales@bedrijf.nl een bericht is gestuurd. De forwarders zien er dan zo uit in CPanel:

Gerelateerde artikelen