WordPress 4.5 update en problemen met thema’s

WordPress 4.5 update en problemen met thema’s

Met de update naar WordPress 4.5 (en de daarop volgende security updates) is er een nieuwere versie van jQuery geïnstalleerd. De oude versie 1.11.3 is nu geüpgraded naar 1.12.2. Deze vind echter de volgende query niet correct waardoor alle javascript vanaf het punt van de foutmelding niet meer wordt uitgevoerd:

$( ‘a[href*=#]:not([href=#])’ ).click( function() {

Verander dit naar:

$( ‘a[href*=#]:not([href=#])’ ).click( function() {

Zoek nu niet naar letterlijk bovenstaande tekst, waar het om gaat is dat jQuery vereist dat er quotes om het anchor teken moeten staan. In veel thema’s wordt dit gebruikt en gaat het dus nu mis. Vraag de themabouwer om het op te lossen, het is maar een kleine aanpassing, letterlijk het toevoegen van de quotes (“”) om het anchor teken (#).

Dus is je site net bijgewerkt naar een versie 4.5 of hoger en onderdelen functioneren niet meer, kijk dan met Inspecteren (rechtermuisknop en dan Inspecteren) in de Console. Als daar een foutmelding die lijkt als volgt wordt getoond:  Uncaught Error: Syntax error, unrecognized expression: a[href*=#]:not([href=#])  dan kan je bovenstaande oplossing toepassen.

Komt u er zelf niet uit en uw webbouwer ook niet? Wij kunnen het vrijwel zeker voor u oplossen. Vraagt u ons dan zeker om raad!