Verschil tussen mailaccount en alias

Verschil tussen mailaccount en alias

In CPanel kunt u zowel E-mailaccounts als aliassen aanmaken. Wat is precies het verschil? Met een E-mailaccount ontvangt en verzend u E-mail en heeft daarom een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig. Een alias is, zoals Wikipedia het noemt, een pseudoniem of schuilnaam. Als bijwoord betekent het ‘anders genoemd’. Een alias is dus geen echt account en heeft daarom ook geen gebruikersnaam en wachtwoord.

Om dit te verduidelijken: Piet heeft een E-emailaccount op zijn werk en dat heet PietPuk@MagicServices.eu. Hij kan hiermee mailen en mail ontvangen. Aangezien hij op de afdeling Sales werkt is er voor zijn E-mailadres een alias met de naam sales@MagicServices.eu ingesteld. Wordt er nu gemaild naar sales@MagicServices.eu dan komt de mail aan in de mailbox PietPuk@MagicServices.eu.

Binnen CPanel wordt een alias ook wel een forwarder (doorstuurder) genoemd. Het is overigens mogelijk om een forwarder (alias) naar verschillende e-mailadressen aan te maken. Zo Krijgt AnneJansen@MagicServices.eu ook een mail als er naar sales@bedrijf.nl een bericht is gestuurd. De forwarders zien er dan zo uit in CPanel:

Forwarder-2.fw_